Sportief staaltje op de Moosalp!

Sportief staaltje op de Moosalp!

Vlak voordat het nieuwe Lions-jaar begon regen Gerrit en Thijs nog een Lions-staartje aan de zomer door de Moosalp in Zwitserland te beklimmen. Per fiets welteverstaan. Lions Club Simplon organiseerde op die berg een charitatieve fietstocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Dat doel én het feit dat die berg er nu eenmaal staat, deed de mannen van Lions Club Groningen-Haren besluiten de uitdaging aan te gaan. Een straf regime van veel fietsen, hoogtestages en uitgebalanceerde voeding werd afgesloten met een verblijf in een krappe, hete stacaravan op een camping aan de drukke uitvalsweg van Stalden. Zodoende werd de mentale weerbaarheid verhoogd, dat moge duidelijk zijn.

De klim, daar kunnen we vervolgens kort over zijn. Vanaf de start draaiden de mannen de haarspeldbochten door als bevonden zij zich in een rechte afdaling en zonder ook maar een greintje zweet konden de vele verzamelde fans hen fris als een hoentje op de top van de Moosalp begroeten waarna vervolgens via diverse digitale kanalen de loftuitingen onze helden ten deel vielen. Onder luid applaus begaven zij zich vervolgens bergafwaarts om aldaar aangekomen van de lokale specialiteit, een bruine braadworst, te genieten.

De mannen hadden bij voorbaat hun eigen rondemiss meegenomen voor de felicitaties.
De mannen hadden op voorhand hun eigen rondemiss meegenomen voor de felicitaties.
De lokale specialiteit was na afloop welverdiend en reden om zich vervolgens spoedig naar huis te begeven.
De lokale specialiteit was na afloop welverdiend en reden om zich vervolgens spoedig huiswaarts te begeven.

Voor een meer objectief verslag van de actie van Lions Club Simplon kunt u terecht op: https://www.baerguef.ch/

'Ons' Goede Doel

We hebben dit jaar gekozen voor Stichting Samen Lachen. Als Lions Club proberen we ons in te zetten voor een goed doel. "We serve" heet dat en wat ons betreft is dat door mooie acties geld in te zamelen voor Stichting Laat ze maar lachen. Daar zetten ze zich namelijk in voor kinderen die door hun thuissituatie nooit een dagje uit hebben.

Lees meer