Ruim 6,5 duizend euro voor Samen lachen Groningen

Ruim 6,5 duizend euro voor Samen lachen Groningen

Lions Club Groningen Haren reikte vrijdag 22 januari een cheque uit van 6,5 duizend euro aan Stichting Samen Lachen Groningen. De leden van de club verkochten in totaal 1551 flessen wijn en haalde daarmee 6.356,91 euro op. Met het geld kan de stichting weer nieuwe uitjes organiseren voor kinderen uit de provincie Groningen bij wie dit door hun thuissituatie niet mogelijk is.

Succesvolle wijnactie

Onder professionele begeleiding van Paul van den Berg van Horecagroothandel Schiava te Groningen kozen de leden via een online wijnproeverij de rode en witte wijnen. Dat zorgde ervoor dat alle 29 leden gemotiveerd aan de slag gingen en in grote getalen wijn verkochten aan familie, vrienden en relaties. Alle ‘wijnkopers’ kregen vervolgens voor de kerst persoonlijk hun gekochte wijnen thuisbezorgd.

Fundraising

“We kijken terug op een hele geslaagde actie die we samen met Chiava hebben kunnen organiseren, aldus voorzitter Bart Grootkerk. LCGH is een jonge Lionsclub die sinds de zomer van 2016 officieel is gecharterd. Elk jaar zetten we een fundraisingactie op touw. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat we al een tijd niet bij elkaar kunnen komen. Maar we vonden dat geen reden om dit jaar geen actie op te zetten. En uiteindelijk is het goed uitgepakt.”

Eerder al organiseerden de Lionsclub een succesvolle fundraising met een pop-up restaurant in Sassenhein en stonden de leden meerdere keren met een stand op de kerstmarkt in Haren om geld op te halen voor o.a. de Stichting Jarige Job.

Foto: Lions Club Groningen Haren biedt 6,5 duizend euro aan Stichting Samen Lachen Groningen. (VLNR Jara van Lieshout, Pieternel Siderius, Cyriaan Teunissen (LCGH), Noële Beutes en Bart Grootkerk (LCGH)).

'Ons' Goede Doel

We hebben dit jaar gekozen voor Stichting Samen Lachen. Als Lions Club proberen we ons in te zetten voor een goed doel. "We serve" heet dat en wat ons betreft is dat door mooie acties geld in te zamelen voor Stichting Laat ze maar lachen. Daar zetten ze zich namelijk in voor kinderen die door hun thuissituatie nooit een dagje uit hebben.

Lees meer