Ronald Bosch

functie:
galeriehouder
bedrijfsnaam:
Ann's Art Gallery
website:
www.annsart.nl
waarom Lions Club Groningen | Haren
Als galeriehouder heb je te maken met enerzijds kunstenaars en anderzijds de 'afnemers van kunst'. Als intermediair zit je in de bijzondere positie dat je inkijk krijgt in de persoonlijke uitingen van kunstenaars en de persoonlijke voorkeuren van klanten. De intimiteit die hieraan ten grondslag ligt levert een mooi spanningsveld op. Je bent als galeriehouder bezig om twee verschillende werelden bij elkaar te brengen in de hoop dat dit lijdt tot een vorm van wederzijds respect en begrip (en een transactie). Met andere woorden je probeert twee verschillende werelden bij elkaar te brengen. Maar de wereld is natuurlijk groter!

Wat mij aanspreekt aan de Lions is het interdisciplinaire karakter van de groep. Je vergroot je eigen blik door met anderen op een integere en vrijblijvende manier van gedachten te wisselen zonder verplichting of veroordeling. Maar de wereld is natuurlijk nog groter!

Een ander belangrijk punt om lid te zijn van de Lions is iets te kunnen betekenen voor mensen die geen deel uitmaken van 'onze' wereld. Er zijn grote groepen die minder bedeeld zijn dan wij en dan is het een mooi gegeven om met een groep gelijkgezinden actie te ondernemen om ook deze mensen een hart onder de riem te steken. Eigenlijk om te laten zien dat eenieder ertoe doet! 

'Ons' Goede Doel

We hebben gekozen voor Stichting Jarige Job! Als Lions Club proberen we ons in te zetten voor een goed doel. "We serve" heet dat en wat ons betreft is dat door mooie acties geld in te zamelen voor Stichting Jarige Job. Daar zetten ze zich namelijk in voor kinderen die als gevolg van armoede hun verjaardag niet vieren.

Stel je dat eens voor; geen cadeautjes, geen traktaties en daarom misschien maar 'ziek' thuisblijven, dan is het gewoon geen feest om jarig te zijn. We doen dan ook graag hartstikke hard ons best voor Jarige Job!

Lees meer