Rutger Waalkes

functie:
Uroloog
bedrijfsnaam:
Treant Ziekenhuizen
website:
waarom Lions Club Groningen | Haren
Ik heb mijn studie geneeskunde gedaan in Leiden en ik ben na mijn afstuderen in 2005 eerst werkzaam geweest als ANIOS Urologie in Delft en Voorburg, hierna ben ik in opleiding gekomen tot Uroloog in het UMCG. Na afronden van de opleiding heb ik nog een fellowship laparoscopie gedaan in Emmen en ben nu sinds 5 jaar werkzaam als uroloog in de Treant Ziekenhuizen met als hoofdlocatie Stadskanaal. Dit werk geeft mij veel voldoening en doe ik met zeer veel plezier, maar zoals veel medici waarschijnlijk herkennen bestaat mijn sociale omgeving ook voornamelijk uit medici.

Toen ik gevraagd werd om lid te worden van de Lions zag ik hierin een mooie kans om ook mensen buiten mijn vakgebied te leren kennen. Ik heb hier geen spijt van gekregen! De Lions groep Groningen Haren bestaat uit een zeer gevarieerd gezelschap wat er voor zorgt dat mijn horizon wordt verbreed. Het gedachtegoed van de Lions spreekt mij ook zeer aan. Iets neerzetten met een groep leuke en boeiende mensen maakt iedere bijeenkomst interessant en het geeft veel voldoening om iets buiten je werk te kunnen doen voor mensen die het minder goed hebben dan ik zelf.

'Ons' Goede Doel

We hebben dit jaar gekozen voor Stichting Samen Lachen. Als Lions Club proberen we ons in te zetten voor een goed doel. "We serve" heet dat en wat ons betreft is dat door mooie acties geld in te zamelen voor Stichting Laat ze maar lachen. Daar zetten ze zich namelijk in voor kinderen die door hun thuissituatie nooit een dagje uit hebben.

Lees meer