Ruim 6,5 duizend euro voor samen lachen Groningen

Ruim 6,5 duizend euro voor samen lachen Groningen

Lions Club Groningen Haren reikte vrijdag 22 januari een cheque uit van 6,5 duizend euro aan Stichting Samen Lachen Groningen. De leden van de club verkochten in totaal 1551 flessen wijn en haalde daarmee 6.356,91 euro op. Met het geld kan de stichting weer nieuwe uitjes organiseren voor kinderen uit de provincie Groningen bij wie dit door hun thuissituatie niet mogelijk is.

Succesvolle wijnactie

Onder professionele begeleiding van Paul van den Berg van Horecagroothandel Schiava te Groningen kozen de leden via een online wijnproeverij de rode en witte wijnen. Dat zorgde ervoor dat alle 29 leden gemotiveerd aan de slag gingen en in grote getalen wijn verkochten aan familie, vrienden en relaties. Alle ‘wijnkopers’ kregen vervolgens voor de kerst persoonlijk hun gekochte wijnen thuisbezorgd.

Fundraising

“We kijken terug op een hele geslaagde actie die we samen met Chiava hebben kunnen organiseren, aldus voorzitter Bart Grootkerk. LCGH is een jonge Lionsclub die sinds de zomer van 2016 officieel is gecharterd. Elk jaar zetten we een fundraisingactie op touw. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat we al een tijd niet bij elkaar kunnen komen. Maar we vonden dat geen reden om dit jaar geen actie op te zetten. En uiteindelijk is het goed uitgepakt.”

Eerder al organiseerden de Lionsclub een succesvolle fundraising met een pop-up restaurant in Sassenhein en stonden de leden meerdere keren met een stand op de kerstmarkt in Haren om geld op te halen voor o.a. de Stichting Jarige Job.

Foto: Lions Club Groningen Haren biedt 6,5 duizend euro aan Stichting Samen Lachen Groningen. (VLNR Jara van Lieshout, Pieternel Siderius, Cyriaan Teunissen (LCGH), Noële Beutes en Bart Grootkerk (LCGH)).

Ander nieuws

13
May

Bedrijfsbezoek QTS Datacenter

Data, data en nog eens data! Op 13 mei mochten we een kijkje nemen in de keuken van het QTS Datacenter. Het werd een indrukwekkend bezoek, waaebij we werden meegenomen in de wereld van bits en bytes, driedubbele beveiligingsystemen, de cloud, internet en alles wat met data te maken heeft.

Lees meer
29
Apr

derde kookworkshop voor Humanitas

Op 29 april orgenseerde we alweer de derde kookworkshop voor de maatjes van Humanitas. De reacties vanuit de deelnemers was hartverwarmend: "Hartelijk bedankt, het was een fantastische avond" en "Het was een erg leuke avond, dank je wel iedereen". We hebben zelf ook genoten van de mooie, open gesprekken, de gezelligheid, het plezier tijdens het koken en het heerlijke eten. Op 7 juni de volgende ronde, het smaakt naar meer!

Lees meer
09
Apr

Hier ontstaat iets moois!

Tijdens deze vergadring vand e Lions wordt veel besproken. Onze inzet voor het goede doel, Humanitas, bijvoorbeeld. Maar ook een prachtiger actie die we in juli gaan organiseren: een fantastische rally dwars door Groningen en Drenthe. Dus stay tuned: meer info volgt!

Lees meer
Toon meer