Maak kennis met onze leden

Opgericht in 2016 zijn we een relatief jonge club voor verschillende mensen uit verschillende beroepen in en rondom Groningen en Haren. We streven naar een combinatie van gezelligheid en iets kunnen betekenen voor de maatschappij en elkaar. Elk lid gebruikt zijn kennis, netwerk en vaardigheden.

Ronald Bosch

Galeriehouder en eigenaar Ann’s Art | galerie & Kunstuitleen te Groningen Quote: “..iets te kunnen betekenen voor mensen die geen deel uitmaken van onze ‘Lionswereld’ en te laten zien dat iedereen er toe doet..” Wat mij aanspreekt aan de Lions is het interdisciplinaire karakter van de groep. Je vergroot je eigen blik door met anderen op een integere en vrijblijvende manier van gedachten te wisselen zonder verplichting of veroordeling. De belangrijkste reden om lid te zijn van de Lions is iets te kunnen betekenen voor mensen die geen deel uitmaken van 'onze' wereld. Er zijn grote groepen minder bedeelden en dan is het een mooi gegeven om met een groep gelijkgezinden actie te ondernemen om deze mensen een hart onder de riem te steken. Eigenlijk om te laten zien dat iedereen ertoe doet!

Meer info

Carien Koopmans

Sectorhoofd Regionale Recherche Politie Midden-Nederland Quote: “Vanaf 2019 ben ik lid van deze gezellige Lionsclub. Ik vind het leuk om mij, ook met mensen buiten mijn beroepsgroep, in te zetten voor onze medemens en de natuur. Wij organiseren benefiet acties om geld in te zamelen en wij ondernemen mooie activiteiten samen met de doelgroep van onze goede doelen. Daarnaast word ik blij van alle leuke dingen die we als club samen doen, bijvoorbeeld samen eten, borrelen, culturele uitjes of een weekend weg.”

Meer info

Nely Berghuis

Tandarts ZZP en docent aan de faculteit tandheelkunde Quote: “..een bijdrage leveren aan de maatschappij met onze gemêleerde Lions groep waarbij gezellig samen zijn hand in hand gaan met acties voor goede doelen..” Het leuke van de Lions is dat ik bijzondere mensen heb leren kennen buiten mijn eigen beroepsgroep waardoor je een bredere blik krijgt op de maatschappij. Het geeft voldoening om met deze groep minder bedeelde mensen te kunnen ondersteunen door middel van diverse acties.

Meer info

Sarolta van Beek

Eigenaar en communicatieadviseur Vonc Communicatie in Groningen, Heerenveen, Zwolle. Citaat: Samen ben je beter en is het een stuk leuker! Met een enthousiaste groep mensen met verschillende achtergronden en ervaringen maar met het hart op dezelfd plek samenkomen en leuke acties ondernemen voor een goed doel. Dat is voor mij Lionsclub Groningen-Haren.

Meer info

Huguette Estourgie

Museum Adviseur provincie Groningen & Eigenaar Estourgie Produkties Quote: Lid van de Lions zijn betekent voor mij iets te kunnen betekenen voor mensen die het in de maatschappij niet breed hebben maar ook nieuwe mensen leren kennen. Met elkaar mooie dingen realiseren, elkaar hierdoor beter leren kennen en gezamenlijk genieten van de resultaten die onze acties opleveren!

Meer info

Gert Melinga

Regio Directeur ING Private Banking & Wealthmanagement "Quote": Vriendschap en gezelligheid, de kans om iets te leren, persoonlijk te groeien en de mogelijkheid om met elkaar iets goeds te doen voor de samenleving.

Meer info

Christiaan Hentzen

Domain Architect bij ING Quote: "..in de gelukkige positie zijn om te kunnen en te willen delen en hier samen met de Lions invulling aangeven.." Lid zijn van de Lions levert mij veel energie, enerzijds nieuwe mensen leren kennen en anderzijds je inzetten voor onze maatschappij. Wat mij erg aantrekt is het interdisciplinaire karakter, de openheid onderling en de gezelligheid in combinatie met het hogere gemeenschappelijke doel, namelijk "We serve"! Het kunnen laten zien dat door ondersteunende activiteiten iedereen ertoe doet.

Meer info

Aimée Staal

Eigenaar en makelaar bij Aimée Staal Makelaardij in Haren, Groningen en omgeving Voor mij is het lid zijn van de Lions, het combineren van gezelligheid met het leren kennen van mensen buiten je eigen beroepsveld en je inzetten voor anderen in de maatschappij die even iets extra's nodig hebben. De activiteiten die we hebben georganiseerd voeren we in gezamenlijkheid uit met de hele club en dat zijn leuke bezigheden waar ik veel voldoening en energie uit haal.

Meer info

Rens Reinders

Technisch Directeur Rapide Software, Exposia en MijnKantoor | Technisch adviseur DossierData Als CTO ben ik dagelijks intensief bezig met de nieuwste technologische ontwikkelingen en innovaties, waarbij mijn focus ligt op het sturen en realiseren van strategische IT-doelstellingen binnen mijn organisatie. Hoewel deze rol me veel voldoening geeft en ik gepassioneerd ben over technologie, heb ik recentelijk de behoefte gevoeld om mijn horizon te verbreden en nieuwe ervaringen op te doen buiten mijn vertrouwde domein. Daarom heb ik besloten om lid te worden van een Lions Club. Dit biedt me niet alleen een 'change of scenario', maar stelt me ook in staat om actief bij te dragen aan maatschappelijke projecten, mijn netwerk te diversifiëren en persoonlijke groei te stimuleren door interactie met mensen uit verschillende vakgebieden. Het is een verrijking van mijn leven op meerdere vlakken en een perfecte aanvulling op mijn technische carrière.

Meer info

Gerbrand Wijers

Eigenaar bij Wijers Administratiekantoor BV te Roden In 2015 ben ik gevraagd lid te worden van deze Lions club en vind de combinatie van sociale en beroepsmatige contacten in relatie tot de inzet voor maatschappelijke doelen iets dat mij zeer aanspreekt.

Meer info

Jeroen Reiziger

Advocaat en managing partner TRIP Advocaten Notarissen te Groningen Quote: "Lid zijn van de Lions betekent voor mij nieuwe mensen leren kennen en samen andere mensen helpen.." Ik heb onze Lions club samen met iemand anders en met behulp van een bestaande Lions club opgericht. De bedoeling was om het lidmaatschap van de Lions toegankelijk te maken voor jonge mannelijke en vrouwelijke professionals door eens in de twee weken bijeen te komen om 18.00 uur en 20.00 uur, zodat het lidmaatschap goed is te combineren met werk en gezin. Wat mij aanspreekt aan onze Lions club is het leren kennen van nieuwe mensen, nieuwe dingen leren van die mensen en gezamenlijk activiteiten bedenken en uitvoeren om andere mensenen organisaties te ondersteunen.

Meer info

Petra Bont

Programmamanager Techniekcampus Gasunie Sinds een aantal jaren ben ik lid van deze leuke Lionsclub. Een mooie diverse mix van mensen met aandacht voor anderen en elkaar. Samen zetten we ons in voor verschillende doelen en dagen we onszelf bij het realiseren ervan soms behoorlijk uit.

Meer info

Jeroen Maas

Jeroen Maas, directeur GOA Publiek te Groningen Quote: “De mix van dingen-doen-voor-het-goede-doel en de gezelligheid met elkaar maakt de Lions voor mij heel waardevol” Mijn naam is Jeroen Maas, bedrijfseconoom en directeur van een samenwerkingsverband in de publieke sector. Ik woon in een verbouwd kerkje in Onnen met mijn vrouw en twee kids. Sinds 2019 ben ik lid van de Lions Groningen|Haren. Voor mij is de Lionsclub een prachtige mix van dingen-doen-voor-het-goede-doel en de gezelligheid met elkaar. We zijn een zeer diverse groep mensen en dat maakt het verrassend en interessant. Vooral het feit dat we allemaal beurtelings verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de bijeenkomst zorgt ervoor dat je op de meest verrassende plekken komt.

Meer info

Barbara Baijens-Vrij

Coördinator Fondsenwerving Beatrix Kinderziekenhuis Quote: Het is voor mij een prachtige mix van gezelligheid, persoonlijke groei en maatschappelijke betrokkenheid. Al sinds 2018 ben ik met trots lid van de Lions Groningen Haren omdat ik mij graag inzet voor de maatschappelijk doelen en de medemens. Hoewel het een voorrecht is om via mijn werk een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van opgenomen kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis, biedt het lidmaatschap bij de Lionsclub mij de mogelijkheid om me ook in te zetten voor anderen in de samenleving. Bovendien spreekt het ontmoeten en leren van mensen buiten mijn eigen vakgebied me enorm aan. Het is voor mij een prachtige mix van gezelligheid, persoonlijke groei en maatschappelijke betrokkenheid (#SamenSterk #Vrijwilligerswerk #DelenIsVerbinden..).

Meer info

Ate Bijlsma

Notaris | Lid Dagelijks Bestuur | Partner | Ondernemingsrecht bij Trip Advocaten & Notarissen

Meer info

Kitty Brouwer

Integrated Supply Chain Capability Leader (Director) bij Philips De leden van deze Lions club staan allen midden in het leven. Ieder op een eigen deel van het levens spectrum en met een eigen invalshoek en juist dat maakt voor mij de interactie binnen de groep zo boeiend. Doordat karaktertrekken als autonoom, intelligent, doorzetter en eigengereid in hoge mate vertegenwoordigd zijn is er ‘never a dull moment’ en altijd wat te bediscussiëren of te organiseren. Om daarnaast met deze club mensen maatschappelijk van betekenis te zijn voor onze sociaal economisch zwakkere medemens zie ik als een groot cadeau.

Meer info

Joris Levering

Directeur FID Uitzendbureau

Meer info

Cyriaan Teunissen

Manager Business Development Vinci-Energies Voor mijn werk verduurzaam ik fabrieken. Leuker nog is de Stichting Laat Ze Maar Lachen Groningen die ik in 2017 opgezet. Er zijn een hoop kinderen van 4 tot 12 jaar onder de armoedegrens die er door hun thuissituatie nooit even uit kunnen. Via deze stichting proberen we kinderen af en toe meenemen naar een wereld waarin ze plezier hebben, en dat doen we door ze eens per maand mee te nemen naar super leuke uitjes! Check www.laatzemaarlachen.com De Lionsclub is een bijzondere samenstelling van intelligente, enthousiaste en een integere club mensen (open ook), waarbij je vrijwel direct in bijzondere verhalen met diepgang en komische noot verzeild. Dit is een geweldig platform om met elkaar goede dingen dingen te doen en hierdoor het verschil te kunnen maken daar waar dit nodig is.

Meer info

Rutger Waalkes

Uroloog in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Quote: “Mijn eigen horizon verbreden buiten de medische wereld spreekt mij erg aan, samen de wereld een klein beetje beter maken geeft een goed gevoel” Ik ben lid geworden van deze mooie groep mensen vanwege de zeer diverse samenstelling van de club. Het is een verrijking om met boeiende mensen vanuit allerlei beroepen van gedachten te kunnen wisselen, dit maakt je een beter en breder georiënteerd mens. Het gezamenlijk doel wordt nooit uit het oog verloren, iets doen voor de samenleving, maar ook de gezelligheid onderling en het leren van elkaar maakt dit voor mij een zeer welkome aanvulling op mijn dagelijkse werkzaamheden als arts.

Meer info

Sandra Kailola

Fysio-manueeltherapeute en praktijkeigenaar Fysiotherapie Centrum Raadhuisplein De reden, dat ik bij de Lions ben aangesloten en ook specifiek bij deze groep, is dat je via deze weg kunt bijdragen aan het ondersteunen van verschillende goede doelen. De Lions organisatie heeft een behoorlijke staat van dienst opgebouwd en ik kan op deze manier hun werk steunen. Ik ben zelf zeer betrokken bij het welzijn en een goed functioneren van de mens. Dit moet echter ook mogelijk zijn. Daar waar we kunnen, moeten we ondersteunen vanuit onze eigen goed bedeelde positie. Daarnaast hebben wij een zeer gezellige warme groep. Er is veel betrokkenheid en er is genoeg ruimte tot het delen van kennis, inzichten en expertise. We hebben interessante lezingen, bezoeken verschillende locaties en activiteiten en bereiden verschillende acties voor om geld in te zamelen voor een goed doel. Elk jaar gaan we met de hele groep een weekendje weg. Het draagt zeker bij aan je netwerken en wat ik heel leerzaam vind, is het feit, dat ik zoveel leer van andere beroepen en van alle leden van onze groep. Inhoudelijk, maar ook in verschillende andere opzichten. Je leert mensen kennen vanuit een totaal andere beroepsgroep. Ik heb echt veel nieuwe zaken geleerd en gehoord. Ik vind het tot nu toe verrijkend en ga altijd met plezier naar de bijeenkomsten. De ene keer een borrel en de andere keer een diner gecombineerd met een verschillend programma. We delen nieuwtjes en er is diepgang en er wordt veel gelachen!

Meer info

Ferenc van Beek

Regional Compliance Officer Siemens In 2015 ben ik voor Siemens Nederland in het noorden van Nederland beland. Samen met mijn vrouw en onze twee dochters hebben wij in het noorden, na 4 fantastische jaren in Zweden gewoond te hebben, gevonden wat wij belangrijk vinden. Via een dorpsgenoot ben in in contact gekomen met de Lions Club Groningen Haren en vanaf 2017 ben ik lid. Het is voor mij mooi om binnen een leuke en interessante groep mensen zinvolle dingen te kunnen doen. De activiteiten die we tot nu toe hebben georganiseerd hebben veel bijgedragen aan diverse goede doelen, en bovendien ons als groep ook veel plezier gegeven!

Meer info

Ingrid Gerdez-Gerrits

Apotheekhoudende Huisarts bij AHHAP Huisartsenpraktijk Woldendorp Mijn motto is: “lever de zorg dichtbij, waar het kan en ver weg waar het moet!” Tijdens mijn studie Geneeskunde in Groningen ben ik al in aanraking gekomen met de “jonge” Lions. Ik was daar lid van de Leo club Grongingen-stad. Met veel plezier denk ik terug aan deze diverse groep vrienden, werkenden en studerenden, waarmee we vele acties en activiteiten hebben georganiseerd op locaal niveau om geld in te zamelen voor goede doelen. Na kennismaking met de LCGH ontmoette ik een zeer gemotiveerde, gemêleerde en enthousiaste groep mensen, allen met verschillende achtergronden en met uiteen lopende functies, en mede door mijn ervaring als Leo, heb ik niet lang na hoeven te denken om mij bij deze club aan te sluiten. Voor mij, als solistische huisarts, zie ik dit als een kans om mijn horizon te verbreden en om samen te werken met anderen uit de maatschappij om hulp en steun te bieden, daar waar nodig en mogelijk is. Tevens zie ik het als een uitdaging om op een andere wijze klaar te kunnen en mogen staan voor mensen of voor organisaties, die zich inzetten voor anderen, die een steun in de rug kunnen gebruiken.

Meer info

Thijs Koetsier

Manager techniek & bedrijfsvoering en compliance officer bij RTV Noord | managing partner bij Exception Onze club is, gelukkig, geen standaard club zoals je verwacht van Lions, Rotary of Ronde Tafel. We doen niet te moeilijk en de open sfeer die daardoor ontstaat leidt juist tot een hechte club. Volgens mij maken we er daarom naast onze drukke dagen graag allemaal tijd voor vrij. Niet alleen voor de interessante en gezellige bijeenkomsten, maar ook voor de acties voor het goede doel. Sinds onze oprichting zijn we dan ook al een paar jaar tegen de stroom in mooi aan het groeien als club; dat maakt het alleen maar gezelliger. Ik geloof dan ook erg in de kracht van onze samenwerking om goede dingen te doen voor ons goede doel en hoop dat we daarmee een verschil kunnen blijven maken.

Meer info