Nieuws

Op deze pagina vind je al het nieuws van onze club. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws? Volg ons dan op LinkedIn.

13
May

Bedrijfsbezoek QTS Datacenter

Data, data en nog eens data! Op 13 mei mochten we een kijkje nemen in de keuken van het QTS Datacenter. Het werd een indrukwekkend bezoek, waaebij we werden meegenomen in de wereld van bits en bytes, driedubbele beveiligingsystemen, de cloud, internet en alles wat met data te maken heeft.

Lees meer
29
Apr

derde kookworkshop voor Humanitas

Op 29 april orgenseerde we alweer de derde kookworkshop voor de maatjes van Humanitas. De reacties vanuit de deelnemers was hartverwarmend: "Hartelijk bedankt, het was een fantastische avond" en "Het was een erg leuke avond, dank je wel iedereen". We hebben zelf ook genoten van de mooie, open gesprekken, de gezelligheid, het plezier tijdens het koken en het heerlijke eten. Op 7 juni de volgende ronde, het smaakt naar meer!

Lees meer
09
Apr

Hier ontstaat iets moois!

Tijdens deze vergadring vand e Lions wordt veel besproken. Onze inzet voor het goede doel, Humanitas, bijvoorbeeld. Maar ook een prachtiger actie die we in juli gaan organiseren: een fantastische rally dwars door Groningen en Drenthe. Dus stay tuned: meer info volgt!

Lees meer
12
Mar

Op zoek naar ondermijning

Mede-Lion Carien nam ons mee in de wereld van ondermijning: de plek waar de onderwereld zichtbaar wordt in ons dagelijks bestaan. We kijken vanaf nu met heel andere ogen naar de stad.

Lees meer
16
Jan

op weg naar DAKAR!

Bertus Altena en Anton Veenstra namen ons mee in de bijzondere wereld van de Dakar Rally. Ze vertelden enthousiast over de voorbereidingen, veiligheid, slapen naast ronkende motoren en enorme waterplassen in de woestijn. We sloten af met een geweldig diner, met liefde gekookt door Sandra.

Lees meer
06
Dec

de tweede kookworkshop

Ook deze keer een groot succes: de kookworkshop voor Humanitas. Geweldig om te zien hoe de deelnemers zij aan zij de meest heerlijke gerechten bereiden. Tijdens het koken ontstaan mooie gesprekken. En als afsluiter wordt natuurlijk heerlijk gegeten!

Lees meer
21
Nov

Op de klompen

Al een tijdje rouleren we het voorzitterschap, zodat iedereen een keer aan de beurt komt om een bijeenkomst te organiseren. En zo kom je op de meest bijzondere plekken. Zoals deze: het klompenmuseum in Eelde

Lees meer
30
Oct

Kookworkshop voor Humanitas

Ons goede doel dit jaar het project "een tegen eenzaamheid" van Humanitas. De kookworkshop die we organiseerden was gezellig en leverde prachtige gesprekken op. En heel lekker eten natuurlijk.

Lees meer
16
Oct

Wijnproeverij

Als je een wijnactie houdt voor het goede doel, moet je wel weten wat je verkoopt. En dus...

Lees meer
01
Jul

Jaarafsluiting in Den Haag!

Jaarafsluiting in Den Haag! Met een stadswandeling door de stad, een fietstocht door de Scheveningse duinen, heerlijk eten, borrels en vooral heel veel lol.

Lees meer
24
Jan

Ruim 6,5 duizend euro voor samen lachen Groningen

Lions Club Groningen Haren reikte vrijdag 22 januari een cheque uit van 6,5 duizend euro aan Stichting Samen Lachen Groningen. De leden van de club verkochten in totaal 1551 flessen wijn en haalde daarmee 6.356,91 euro op. Met het geld kan de stichting weer nieuwe uitjes organiseren voor kinderen uit de provincie Groningen bij wie dit door hun thuissituatie niet mogelijk is.

Succesvolle wijnactie

Onder professionele begeleiding van Paul van den Berg van Horecagroothandel Schiava te Groningen kozen de leden via een online wijnproeverij de rode en witte wijnen. Dat zorgde ervoor dat alle 29 leden gemotiveerd aan de slag gingen en in grote getalen wijn verkochten aan familie, vrienden en relaties. Alle ‘wijnkopers’ kregen vervolgens voor de kerst persoonlijk hun gekochte wijnen thuisbezorgd.

Fundraising

“We kijken terug op een hele geslaagde actie die we samen met Chiava hebben kunnen organiseren, aldus voorzitter Bart Grootkerk. LCGH is een jonge Lionsclub die sinds de zomer van 2016 officieel is gecharterd. Elk jaar zetten we een fundraisingactie op touw. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat we al een tijd niet bij elkaar kunnen komen. Maar we vonden dat geen reden om dit jaar geen actie op te zetten. En uiteindelijk is het goed uitgepakt.”

Eerder al organiseerden de Lionsclub een succesvolle fundraising met een pop-up restaurant in Sassenhein en stonden de leden meerdere keren met een stand op de kerstmarkt in Haren om geld op te halen voor o.a. de Stichting Jarige Job.

Foto: Lions Club Groningen Haren biedt 6,5 duizend euro aan Stichting Samen Lachen Groningen. (VLNR Jara van Lieshout, Pieternel Siderius, Cyriaan Teunissen (LCGH), Noële Beutes en Bart Grootkerk (LCGH)).

Lees meer
09
Feb

190 kratten boodschappen voor de voedselbank

De zaterdag voor de kerst initieerden we met Voedselbank Groningen een grote inzamelingsactie om speciaal voor de kerst de voorraad van de voedselbank aan te vullen. Bezoekers van twee Jumbo supermarkten in Haren werden verzocht een extra product te kopen voor de Voedselbank. Wij als Lions Club Groningen Haren begeleidde deze actie door in een ochtend- en avondshift verspreid over twee supermarkten het winkelend publiek te vragen hier aan bij te dragen.

We verzamelden uiteindelijk in een dag voor 4000 euro boodschappen: 190 kratten en 2 fietsen. Winkelend publiek bij de Jumbo in Haren enorm bedankt voor jullie enthousiaste bijdrage. Het was overweldigend!

Lees meer
22
Jan

Draaien en Knutselen

Vlak voor kerst draaiden en knutselden we samen met kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere bezoekers van de kerstmarkt in Haren 700 euro bij elkaar voor Stichting Laat Ze Maar Lachen. In vier shifts bemanden we van ’s morgens 09 tot ’s avonds 18 uur de Lions-stand in het Centrum van Haren. De kids knutselden voor 1 euro kerstballen of draaiden aan het rad voor mooie prijzen. Tegelijkertijd gingen de chocolademelk en de gluhwein als zoete broodjes over de toonbank.

Stichting Laat Ze Maar Lachen organiseert uitjes voor kinderen bij wie het door hun thuissituatie niet mogelijk is. Zo komen ze af en toe in een wereld waarin ze kunnen lachen en plezier maken. Fijn om daar zo een kleine bijdrage aan te kunnen doen.

Lees meer
04
Dec

Lions Club Groningen-Haren kookt voor jarige job

Op zaterdag 25 november toverde Lions Club Groningen-Haren (LCGH) Paviljoen Sassenhein in Haren om tot een waar pop-up restaurant. En organiseerde daar een geheel verzorgd fundraisingdiner voor Stichting Jarige Job. De club kookte voor tachtig gasten en haalde daarmee 4.600 euro op. Daarmee kan Jarige Job ruim 130 kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving trakteren op een leuke dag. Onder professionele begeleiding van chef-kok Zwanet Brouwer van Beijk Catering zorgde de club voor een geheel verzorgd 4-gangendiner. De 25 leden bereidden alles tot in de puntjes voor en stonden die avond zelf in de keuken, draaiden de bardiensten, vormden de afwasploeg en de bediening.

“We kijken terug op een hele geslaagde avond die we samen met vele sponsoren hebben kunnen organiseren. LCGH is een jonge Lionsclub die sinds de zomer van 2016 officieel is gecharterd. Dit was ons eerste grote fundraisingsactiviteit. Gezien het succes denken we eraan er een jaarlijks terugkerende gebeurtenis van te maken”, aldus Gabrielle Dijkman, voorzitter LCGH.

Maatschappelijke bijdrage Het maatschappelijke doel waarvoor de serviceclub zich heeft ingezet is Stichting Jarige Job. Jarige Job trakteert kinderen. Jarige Job geeft geen geld, maar een verjaardagbox met alles erop en eraan. Zoals versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.

Lees meer